Zaangażowanie i pasja to nierozłączne elementy wykonywanej przez niego pracy. Przez 11 lat jako Menadżer Kuchni zarządzał od kilku do kilkunastoosobowym zespołem w jednej z restauracji sieci hoteli i restauracji „Green King” w Oxfordzie, w Wielkiej Brytanii. Jego niezwykłe zaangażowanie przełożyło się na zdobycie licznych tytułów i nagród w tym tytułu „Kuchni Roku” sieci „Green King” (za organizację pracy, dochodowość i zarządzanie zespołem przez menadżera kuchni). W 2017 roku doprowadził do ponad 300% wzrostu sprzedaży (w stosunku do kilku poprzednich lat) w części gastronomicznej restauracji. Studiował na Wydziale Elektroniki i Komunikacji Politechniki Łódzkiej. Jest rewelacyjny w organizacji, logistyce i koordynacji pracy. Niezwykle przedsiębiorczy i skuteczny w realizacji celów. Najwyższa jakość wykonania zadań jest dla niego priorytetem. Wysoko rozwinięta umiejętność budowania relacji i bycie pomocnym pozwala mu rozwijać współpracę z zespołem i dbać o relacje z klientami. Od początku tworzenia szkoły, zaangażowany w proces rozwijania Smart Clubu. Wykorzystuje swoje doświadczenie w koordynowaniu jego funkcjonowania od zadań związanych z organizacją, logistyką po współpracę z klientem.